NRK Meny
lammemedaljonger
Foto: Tine kjøkken

Gratinerte lammemedaljonger

Et festmåltid med lam, pommes Anna og estragonsjy.

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 °C.

Skjær potetene i løvtynne skiver.
Legg dem lagvis med smør i en ildfast form. Ha salt, pepper og hakket hvitløk mellom lagene.
Sett formen i ovnen (ferdig etter ca. 40 minutter).

Ha rødvin i en kjele og la det koke.

Tørk kjøttet godt og skjær i pene medaljongbiter.
Brun kjøttet raskt ved høy temperatur i meierismør.
La dem stå ca. 10 minutter i ovnen sammen med potetene.

Når rødvinen er kokt nesten helt inn, rør inn hakket estragon og kraft og kok opp.
Visp inn smøret klattvis.
Smak til sausen med salt og pepper.

Tips

Server med flådde tomater og stekt sopp og sukkererter.

Kilde: Tine kjøkken