NRK Meny

Gratinert skinke og asparges med glaserte epler til dessert

Per Christian Strøms forslag til en toretters middag til under 100 kroner gjør at han er en av fem vinnere.

Slik gjør du

Hvit saus

Smør smeltes og tilsettes et par spiseskjeer mel og noen desiliter helmelk. Litt kvernet salt.
Når sausen har småkokt ti minutter, eller melsmaken er borte, tilsettes en spiseskje, eller to, blåmuggost (helst Roquefort).
Smak til med kremfløte.

Gratinert skinke og asparges

Ta ferske asparges og legg i en form, hell sausen over.
Legg noen skiver bogskinke rundt omkring.
Gratineres i ovenen 200 grader i ca. et kvarter. Aspargesen skal ikke bli for myk.
Noe godt lyst brød, baguetter, kan legges inn i ovnen sammen med formen, for å få sprø skorpe.
Kan være godt å klemme litt sitron, eller lime over når retten er på fat.
Ha pepperkvern tilgjengelig. Server!

Glaserte epler

Nå er ovnen varm, skjær noen epler i biter og dryss sukker og kanel over, evt honning, la stå opptil 10 minutter, og server.

Kilde: Per Christian Strøm