Laster innhold, vennligst vent..
Gratinert pasta med brokkoli

Pastaformen med brokkoli er god både med og uten en tur i ovnen. Men den blir absolutt best med.

Foto: Mia Frogner / Green Bonanza

Gratinert pasta med brokkoli

Det går heldigvis kjempefint å gratinere mat uten melk og ost. Denne pastaformen blir litt sprø i kantene. – Det er jo alltid hjørnene som er best på gratinert mat, mener matblogger Mia Frogner.

Slik gjør du

Kutt opp brokkoli i mindre biter (inkludert stilken). I en gryte koker du opp godt med vann og en raus klype salt. Kok pasta til den er al dente. Halvveis inn i koketiden har du brokkolien opp i samme gryte, og lar den koke med til pastaen er klar. Hell av vannet, og ha både brokkoli og pasta tilbake i kjelen.

Samtidig, i en stekepanne: Stek finhakket løk i en klunk nøytral olje med en klype salt til den er blank og mør, og ha oppi finhakket hvitløk. Om du vil ha veganske filetbiter, steker du dem i panna før løk og hvitløk.

Når pastaen og brokkolien er ferdig kokt, har du hakket soltørket tomat, pesto, havrefløte og innholdet fra stekepanna over i kjelen, og rører det hele godt sammen med en raus runde med pepperkverna og en klype salt.

Ha alt over i en ildfast form og strø over malte nøtter. Sett formen midt i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter til du ser det bobler litt i kanten og pasta og brokkoli blir gylne på toppen.

Pynt gjerne med finhakket basilikum eller persille.

NB: Skal oppskriften være helt uten melk og ost må en pesto uten parmesan benyttes.

Kilde: Mia Frogner/Greenbonanza.com