NRK Meny

Gratinert oksegryte

Gratinert oksegryte er en rett der du serverer alt i ett. Den fungerer godt å lage til mange personer. Du trenger tid til forberedelse, men når formen er satt i ovnen er det gjort.

Slik gjør du

Skjær høyryggen i mellomstore terninger. Brun kjøttet godt i en varm jernpanne med olje, hvitløk og løk. Tilsett tomatpuré og smør, la dette surre i 2 minutter og ha i vann og fløte. Kok på svak varme til kjøttet er mørt.

Skjær gulrot, stangselleri og sjampinjong i skiver. Stek sjampinjongen. Tilsett gulrot, stangselleri, stekt sjampinjong og laurbærblad i gryten med kjøtt. Smak til med salt og pepper. Fyll kjøttgryten i en ildfast form.

Potetkrem
Skrell potetene og kok dem i usaltet vann til de er møre. Potetene må ikke fosskoke. Sil godt av. Mos potetene og rør inn melk, fløte og smør. Smak til med salt og pepper.

Gratinert oksegryte
Fordel potetkremen over kjøttet. Smør rømme på toppen og dryss på revet ridderost. Bak formen i ovnen på 160 °C i 25 minutter.

Tips

Oppskriften kan brukes til andre typer kjøtt, f.eks. vilt, lam eller kjøttdeig. Dersom du velger filet er det viktig at du bruker kortere koketid.

Kilde: Kjartan Skjelde