NRK Meny
Gratinert krabbe

Gjestene trenger ikke bry seg med å pirke ut kjøttet av klør og krabbehus når krabben blir servert på denne måten.

Foto: DR

Gratinert krabbe

James og Adam Price er opptatt av at vi spiser alt på skalldyrene. Ikke bare det hvite kjøttet i klørne til krabben, men også det som finnes inne i krabbehuset.

Slik gjør du

Kok krabbene og pirk ut kjøttet.

Rens grønnsakene og skjær dem opp. Surr grønnsakene i en panne i smør og olje til de faller sammen og blir myke. Ha i krabbekjøttet og varm det opp. Hell på Noilly Prat og la den koke nesten helt inn. Ha i fløte og safran i og la det hele småkoke i ca. 5 minutter.

Smak til med salt og pepper og fordel blandingen i krabbeskallene. Dryss over panko - som er japanske brødsmuler - og ev. parmesan. Dersom du ikke får tak i panko kan griljermel brukes. Legg på noen smørklatter og legg skjellene i en varm ovn under grillen. Server dem når overflaten er gyllen og sprø.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR