NRK Meny

Gratinert kongekrabbe

Kryddersmør og kongekrabbe gratineres i ovnen. Det tar ikke lang tid. Oppskrift fra Kjartan Skjelde

Slik gjør du

Del krabbefingrene på langs og krabbeskulderen på tvers i tre biter.

Pisk smøret luftig i en kjøkkenmaskin og ha i finhakket chili, finhakket estragon, finhakket hvitløk, revet sitronskall og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Legg krabben med skallet ned i en ildfast form. Fordel kryddersmøret ut over krabbekjøttet og gratiner det i ovnen på 250 °C i 5-6 minutter.

Det passer perfekt å servere en frisk salat til denne oppskriften.

Tips

*Cluster er engelsk og betyr klynge. Et cluster kongekrabbe består av skulderparti, tre bein og en klo. Godfisk.no har en god forklaring på hvordan du deler opp kongekrabbe.

Kilde: Kjartan Skjelde