NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Grateng med potet, spinat og brokkoli

Tina Nordström lager en ovnsrett med gode grønnsaker: Poteter, spinat, brokkoli og tomater.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 °C.

Skjær potetene i 1 cm tykke skiver. Del brokkoli i små buketter og la dem koke i saltet vann. Skyll dem i kaldt vann etterpå. Tine spinaten på svak varme i en kjele med en klatt smør og litt olje. Skjær opp løk og hvitløk og la det steke sammen med spinaten i pannen. Tilsett brokkoli og smak til med salt, pepper og sukker.

Visp egg og bland i crème fraîche og melk, smak til med salt og pepper. Legg potetene lagvis med spinat- og brokkoliblandingen i en ildfast form og hell på eggestanden. Skjær tomatene i skiver og legg på toppen. Gratengen stekes i ovnen i ca 30 minutter.

Tips

Serveres med endiviesalat.

Kilde: Tina Nordström i «Tinas mat»