NRK Meny
Granité

Iskald mellomrett som gjør godt i et stort måltid.

Foto: DR

Granité på rødvin og laurbær

På fine restauranter kan man oppleve at de kommer med litt sorbé eller is for å rense ganen midt i måltidet. Her får du oppskriften på en liten mellomrett.

Slik gjør du

Hvis man er ute etter et fullt gourmetmåltid med mange retter og viner, så kan det faktisk være veldig hyggelig å bli oppfrisket midt i det hele. Det er en gammel tradisjon i det raffinerte franske kjøkken. Det er altså ikke snakk om en dessert - men en liten mellomrett.

Granité
Rødvin og vann kokes opp med sukker og laurbærblader til sukkeret er oppløst. Ta gryten av varmen og la den avkjøles med laurbærbladene i.

Når væsken har fått romtemperatur bør den smake deilig av rødvin og laurbær.

Væsken helles i en lav form med relativt stor overflate, for eksempel en ildfast form. Frys den til den er en fast, gjennomfrosset blokk. Skrap overflaten med en gaffel, så isen blir som snø. Ha graniteen i glass og server straks.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR