Gotlandsk safranpannekake

Server safranpannekaken varm eller kald med pisket krem og punsjmarinerte bær.

Foto: Fra TV-serien Strömsö / YLE

Gotlandsk safranpannekake

På Gotland ble safran importert i sånne mengder at det nesten har blitt et gotlandsk krydder. For safranelskeren er dette en fantastisk dessert. Hvorfor ikke bruke safranpannekaken til å variere den tradisjonelle risengrynsgrøten på julaften, sier Paul Svensson.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Kok grøtrisen med vann og salt i en kasserolle i ca. 10 minutter under lokk. Tilsett melk og la grøten småkoke på svak varme under lokk i ca. 45 minutter. La grøten avkjøles litt.

Bland grøten med egg, mel, mandler, sukker og safran. Hell røren i en godt smurt ildfast form ca. 22 cm i diameter. Stek safranpannekaken nederst i ovnen ved 200 °C i 30 min.

Punsjmarinerte sommerbær
Bland alle ingrediensene og la det stå og marinere, helst et par dager. Lagres i tett lukket glass.

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Strömsö, YLE