Goro

Goro stekes i egne gorojern, de får fine mønster.

Foto: Mari Svenningsen/melk.no

Goro

Goro er populære småkaker å bake til jul. Kanskje fordi de ser så tradisjonelle og flotte ut?


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Til disse kakene må du ha et gorojern.

Egg og sukker vispes til luftig eggedosis.
Visp kremfløte til luftig krem.
Rør forsiktig krem, konjakk og sitronskall inn i eggedosisen. Tilsett romtemperert smør og hvetemel vekselvis i eggedosisen. Hold av litt mel til utbakingen.
La deigen stå kaldt natten over.

Kjevle ut så tynt som mulig. Klipp et mønster etter jernet, slik at du enkelt kan skjære ut riktig størrelse på leiven.

Kakene stekes pent gulbrune, og klippes eller skjæres straks til jevne kanter.

Tips

Flere oppskrifter: Juleoppskrifter fra NRK Østfold

Kilde: Opplysningskontoret for meieriprodukter