NRK Meny
Golda Meirs kyllingsuppe

Golda Meirs kyllingsuppe servert med brød ved siden av.

Foto: NRK

Golda Meirs kyllingsuppe

Kylling har en sentral plass i kosher matlaging. Denne kyllingsuppen pleide den tidligere israelske statsministeren Golda Meir servere sine gjester.

Slik gjør du

Del kyllingen i to og kok opp sammen med stilkene av dillen. Ta ut eventuelt grums og tilsett løk og buljong. Kyllingen koker i tre kvarter, så tas den opp sammen med dillstilken.

Grønnsakene legges oppi og koker til de er møre (ca. 20 min.). I mellomtiden tar du kyllingen av beina, fjerner skinn og deler den opp i mellomstore terninger. Når grønnsakene er nesten kokte har du i hakkede dillblader, persille, sitronpepper, salt og kyllingterningene.

Tips

Vil du ha litt mer mat i suppen eller variere litt på smaken, kan du bruke purre, squash, litt safran og ha nudler i suppen eller stekte nudler ved siden av.

Kilde: Jacqueline Brattelid