NRK Meny

Gnocchi med sopp, tomat og parmesan

Hjemmelagde italienske gnocchi servert sopp, tomat og parmesan.

Slik gjør du

Mos de kokte potetene i en skål. Bland potetene med eggene og osten. Rør inn litt og litt av hvetemel til deigen ikke kleber. Smak til med cayennepepper og salt. La det stå og kjøle seg ned litt i 10 minutter.

Lag lange ruller (ca 1 cm i diameter) av deigen. Skjær rullen i biter á 0,5 cm. Trykk bitene lett med en gaffel.

Legg gnocchiene i oppkokt vann smaksatt med salt, timian og olivenolje. La de småkoke til de flyter opp, ca 5-6 minutter. Ta de opp med en sil og la de renne av seg på et fuktig håndkle.

Skjær sjalottløken i skiver og del soppen i mindre biter. Fres løken og soppen i en panne. Del tomatene og ta bort kjernen. Legg gnocchiene i panna og la de frese en liten stund. Bland i tomatene samt salt og pepper. hell over blandingen i en skål og dryss parmesan over.

Kilde: Tina Nordström