Slik gjør du
Gnocchi
Skrell potetene, riv dem på et rivjern, eller mos dem og bland dem sammen med hvetemel, egg og salt. Er deigen veldig løs tilsetter du mer mel.
Rull ut til cirka 3 centimeter tykke pølser og skjær i cirka 3 centimeter lange biter.
Kokk gnocchien i saltet vann til den flyter opp til toppen av gryten. Det tar cirka 3 minutter, og la det renne av gnocchien, mens den avkjøles.
Stek gnocchien i olivenolje til den er gyllen.
Fylt paprika
Skjær av enden av paprikaen og fjern kjernene.
Legg ricotta og mozzarella i en skål. Skjær brødet i terninger og sardinene i små biter, og bland sammen osten og alle krydderier. Smak til med salt og pepper.
Fyll paprikaene med blandingen og dypp enden, der fyllet titter ut, i et vispet egg og så i hvetemel. Gjør dette om hverandre et par-tre ganger.
Stek paprikaen i olivenolje til de er gylne.
Rå tomatsaus
Skjær tomatene i mindre biter på cirka 3 centimeter. Finhakk hvitløken.
Varm olivenoljen i en stekepanne og legg i hvitløken. Fres i noen sekunder, men ikke la hvitløken få farge.
Legg i tomatene, salte, pepre og press sitron over. Vend alt raskt sammen i cirka ti sekunder og hell alt over i en skål.
Dekorer med basilikum og revet parmesan.
Tips
- Du kan bruke hvilke poteter som helst til gnocchien.
- Jo mindre mel du klarer å bruke, jo mer potetsmak og myk konsistens får du på gnocchien.
- Du får kjøpt ferdige gnocchi i matbutikker med godt utvalg.