NRK Meny
Gnocchi alla romana
Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Gnocchi alla romana

En romersk klassiker, gnocchi laget på semolina. Serveres med en kraftig tomatsaus og litt revet parmesan.

Slik gjør du

Kok opp melken i en gryte sammen med halvparten av smøret, en stor klype salt og 7-8 riv muskat. Tilsett semulegrynene under pisking. La blandingen koke rolig i åtte til ti minutter mens det røres hele tiden. Ta gryten av varmen og la den avkjøles litt.

Rør inn eggeplommer og 80 g parmesan godt inn i blandingen og smak til med salt og pepper.

Bre deigen ut på en smurt plate eller bakepapir. Den skal være jevnt tykk, knapt 1 cm. La den avkjøles.

Stikk ut små sirkler 3-4 cm i diameter. Legg sirklene på et ildfast fat. De må gjerne overlappe hverandre. Drypp over resten av det smeltede smøret og dryss over resten av parmesanen og den revne gruyèren.

Bak dem i ovnen på 200 °C i ca. 15 minutter til overflaten er gyllen.

Serveres med en god kraftig tomatsaus og ekstra revet parmesan.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR