NRK Meny
Rugbrødsboller uten gluten med tunfisksalat

Mette Blomsterberg lager rugbrødsboller med tunfisksalat og erteskudd til matpakken. Dessuten legger hun oppskåret avokado og appelsin i hver sin boks. Det smaker alltid godt med litt nøtter og rosiner ved siden av.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Glutenfrie rugbrødsboller med tunfisksalat

Disse rugbrødsbollene er uten mel, og dermed uten gluten. Mette Blomsterbergs bakverk er et spennende alternativ til det tradisjonelle danske rugbrødet, og perfekte til smørbrød eller matpakken.

Slik gjør du

Bland gresskarkjerner, mandler, linfrø, sesamfrø og salt i en blender. Tilsett eggene og oljen mens det fortsatt blendes. Tilsett eventuelt mørk malt. Husk at malt inneholder gluten. Ha massen i en skål og bland inn 100 gram solsikkefrø.

Smør formene godt, og sett dem på en bakeplate. Fordel massen i de åtte formene. Glatt ut deigen med fingrene. Dypp fingrene i vann først. Hakk solsikkefrøene fint og dryss dem over hver bolle.

Stek bollene på 160 grader i cirka 15 minutter.

Tunfisksalat

Bland alle ingrediensene. Smak tunfisksalaten til med salt og pepper.

Rugbrødsboller med tunfisksalat

Skjær rugbrødbollene i to, og ha tunfisksalat i hver bolle.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR