NRK Meny
Ris à la Malta, uten gluten og laktose

Riskrem laget på bokhvete og uten varme, såkalt raw food.

Foto: Fra TV-serien Tinas julekjøkken / TV4

Gluten- og laktosefri riskrem – Ris à la Malta

Svenskene kaller riskrem for ris à la Malta. I denne oppskriften brukes verken melk eller ris, og den er glutenfri og laktosefri. Tina Nordström lærer å lage raw food av Erica Palmcrantz-Aziz.

Slik gjør du

Bløtlegg bokhveten i ca. 8 timer. Dekk den med rikelig med vann.

Skyll godt i et dørslag eller sil med lunkent vann så det rødaktige bløtleggingsvannet forsvinner. Legg bokhveten i en skål.

Kjør cashewnøttene i en blender med 1/2 dl vann. Det kan hende du må tilsette litt mer vann. Tilsett honning og vaniljepulver og kjør til det blir en kremet cashewkrem.

Vend cashewkremen inni bokhveten og rør rundt. Fordel på fire skåler.

Jordbærsaus
Kjør de tinte jordbærene sammen med fire dadler til en jevn saus. Hell den over riskremen.

Topping
Skrell clementinene og skjær dem i biter og ha dem på desserten sammen med rå kakaobiter.

Tips

Flere oppskrifter: Tinas julekjøkken

Kilde: Erica Palmcrantz-Aziz i TV-serien Tinas julekjøkken/TV4