Glaserte ribbebiter

Glaserte ribbebiter med krydrete smaker. Tilbehør er rester av rosenkål og rødkål som er finsnittet og stekt lett sammen med ingefær, chili, hvitløk og sesamolje.

Foto: Joakim Skavern / NRK

Glaserte ribbebiter

Den tradisjonelle juleribba er spist og vi er kommet noen dager fra julaften. Da kan ribberestene få nytt liv med en deilig liten symfoni av asiatiske smaker. Lise Finckenhagen gir deg oppskriften med muligheter for å bruke det du selv har av krydder og asiatiske sauser.

Slik gjør du


Fjern svoren på ribba men la en del av fettet sitte igjen. Skjær kjøttet i jevne skiver eller stykker. Stek ribbestykkene i en tørr varm panne med fettsiden ned først. Ta kjøttet ut av pannen.

Vask pannen og tilsett honning, soyasaus, østerssaus, lime og krydder.
Kok« glasuren» til den får sirupskonsistens. Legg kjøttet tilbake i pannen og vend rundt på stykkene slik at alle blir pent glasert.

Dryss over finsnittet vårløk og rød chili før servering.

Tips

Server glaserte ribbebiter med strimlet og stekt rosenkål og/eller rødkål. Stek kålen raskt over høy varme og tilsett finhakket hvitløk, revet frisk ingefær og litt finhakket chili. Smak til med salt og pepper og gjerne noen dråper sesamolje.

Som glasur kan du også bruke hoisin-saus, søt soyasaus (ketjap manis) eller sweet chili som utgangspunkt.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen»