NRK Meny

Glasert juleskinke

Lise Finckenhagen gir deg oppskriften på en gammel klassiker, juleskinke med waldorfsalat.

Slik gjør du

Juleskinke

Skyll skinken og pakk den inne i aluminiumsfolie. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet. Legg skinken på rist over en langpanne og stek den ved 150 grader til kjernetemperaturen er 72-76 grader. Åpne folien og la skinken avkjøles. Ta av nettet og skjær evt. av svoren om ønskelig.

Skinker som er mindre enn 2 kg blir best kokt i vann. Skyll skinken og legg den i en kjele. Hell på kaldt vann til det så vidt dekker skinken. Kok opp å la skinken trekke ved 85-90 grader i ca. 50 min. pr. kilo. Bruk gjerne et steketermometer. Kjernetemperaturen skal være mellom 72-76 grader. Ta opp skinken
og avkjøl den litt. Fjern nettet og skjær evt. vekk svoren.

Rør sammen sennep, sukker, honning, brød, nellik og ingefær.
Smør blandingen utover skinken og gratiner ved 225 grader i ca. 10 minutter eller til den har fått en fin gylden farge.
Kald skinke pakkes inn i aluminiumsfolie og oppbevares i kjøleskapet.

Waldorfsalat

Skjær eplene i terninger. Fjern de groveste trevlene på stangsellerien og skjær dem i tynne skiver. Del druene i to og grovhakk valnøttene. Bland sammen majones og pisket krem. Smak til med sitronsaft og sukker. Bland alt luftig i sammen.

Tips


Ferdig kokt skinke kan også brukes. Dryss over litt revet sitron eller appelsinskall, og hakket persille eller estragon ved servering. Server gjerne med Waldorfsalat.

Kilde: Lise Finckenhagen