Ingredienser
1 springform (omtrent 24 cm i diameter)
2 st marengsbunn
5 dl jordbærsorbét, ferdigkjøpt
2 l vaniljeis
100 g Daim, knust
5 ss Amaretto, mandellikør
Marengs:
4 st eggehviter
2 dl sukker
1 st sitron, uten skall
Slik gjør du:
Ha plast i springformen og legg marengs(bunnen) i bunnen. Sett den i frysen. Ta ut sorbeten av forpakningen, skjær i biter, og frys igjen.
Visp vaniljeisen myk, bland i Daim og Ameretto. Legg halvparten av vaniljeisen i bunnen på formen, legg på sorbeten og resten av vaniljeisen. Toppe med marengs. Dekk til med plast og sett i frysen.
Marengs:
Kok opp vannbad i en panne. Hell eggehviten, sukker, og sitronskall i en bolle som passer i pannen. Visp til sukkeret er oppløst. Marengsen må ikke ha hele sukkerkorn.
Ta bollen ut av vannbadet og fortsett å vispe til det blir marengs, ca. 6 minutter. Spre marengsen på den frosne iskremen, dekk til med plast og sett i frysen. Alt dette kan gjøres dagen før.
Nyttårsaften:
Sett ovnen på 220 grader. Ta ut formen av frysen og sett nedest i ovnen i ca 7- 10 minutter. Marengsen skal få en gyldenbrun farge.