Gjørs med midtsommersmaker

Ferskvannsfisken gjørs med årets poteter, matjessild, reddiker og dill.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Gjørs med midtsommersmaker

Ved midtsommer i Sverige er det vanlig å spise matjessild med rømme og gressløk og ferske poteter med dill. Tareq Taylor gjør en vri på det ved å servere gjørs med en blanding av matjessild, løk, dill og sitron som varmes opp rett før servering. Og så har han ferske poteter med dill til.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Begynn med å lage brunet smøret ved å smelte smøret i en gryte på middelshøy varme til smøret begynner å dufte nøttaktig og bli lysebrunt.

Plukk dillen og spar kvistene til potetene.

Vask potetene og kok dem i lettsaltet vann med mye dillkvister.

Hakk matjessild, løk, dill og fileter sitronen. Legg alle ingrediensene i en liten gryte og hell på brunet smør. Kok raskt opp rett før servering.

Skjær gjørsen i passe porsjonsstykker og stek på høy varme.

Server gjørsen med nykokte poteter og et par gode skjeer av matjessildblandingen. Pynt med salatblader, reddiker, stemorsblomster og gressløkblomster.

God midtsommer!

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT