Video nsps_upload_2009_9_18_10_8_21_1946.jpg

Zeynep Karagöz Bloch lager tyrkisk mat i TV-serien Yum yum. Programleder er Noman Mubashir.

Gjetergryte

Lammekjøtt, paprika og tomater er hovedingrediensene i denne oppskriften fra Tyrkia.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Hakk 3 løk og 4 hvitløksfedd i småbiter og bland det sammen i en stor bolle.
Tilsett eddik og melk.
Alt blandes sammen med lammekjøttet.
La blandingen stå i romtemperatur i ca. 1 time.

Finhakk resten av løken og hvitløken og stek dem i en stor stekepanne eller wok til de er gylne.
Hell kjøttblandingen i pannen og stek til kjøttet er nesten gjennomstekt.
Tilsett hermetiske tomater og paprika i mellomstore biter.
Smak til med salt og pepper.
Kokes på svak varme til kjøttet er mørt.

Kilde: Zeynep Karagöz Bloch i TV-serien Yum yum med Noman