NRK Meny
Ostekake med søte rester

Bli ikke fortvilet om dine gjester lot det ligge igjen mer pepperkaker enn du klarer å ta hånd om. La de bli en del av en herlig ostekake.

Gjenbruk av pepperkaker

Julen er offisielt over, og restefesten er godt i gang. De fleste bekymrer seg kanskje mest over hva de skal gjøre med ribba eller pinnekjøtet som tar opp plass i fryseren, men nå kan også de søtere sakene få en ny vår. Du skal nemlig få lære hvordan pepperkaker kan brukes på ny, som bunn i ostekake.

Slik gjør du

Rund kakeform, 22-24 cm i diameter

Bland smør og kakesmuler i en plastpose.
Sett ringen til kakeformen på et fat og trykk kakeblandingen ut i formen.

Løs gelepulveret opp i den varme saften.
Skill eggene.
Bland eggeplommer, ostemasse, yoghurt og sukker i en foodprocessor til en jevn masse.
Bland i den flytende lett avkjølte geleen.
Tilsett appelsinskall.
Visp kremfløten og fold den inn.
Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig i med en slikkepott.
La ostefromasjen bli litt tykk før den helles over kjeksbunnen i formen.

La fromasjen stivne i kjøleskapet.
Fjern formringen.
Pynt kaken med appelsinskall og fruktkjøtt i båter.

Kilde: www.mat.no