Gelégodteri av bringebær

Du kan kjøpe vingummi i butikken, men du kan også lage ditt eget – på en enkel måten, mener Mette Blomsterberg.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Gelégodteri av bringebær

Hjemmelagd vingummi kan være vanskelig å motstå når den kommer fra ekte bær. Dette er Mette Blomsterbergs oppskrift på gelégodteri av bringebær.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Ta av 50 gram sukker som skal være til pynt.

Kok opp halvparten av sukkeret (100 gram) sammen med bringebær, vann og sitronsyre, og la det boble under lokk i noen minutter.

Legg et rent, vått kjøkkenhåndkle i en sikt, og la safta renne gjennom kledet og ned i ei gryte. Ikke press safta gjennom kledet, for da kan blir den uklar.

Kok opp safta på ny. Bland pektin sammen med tre spiseskjeer av sukkeret som er igjen. Hell pektin- og sukkerblandinga over i den kokende safta mens du rører.

Skru av varmen, ha i resten av sukkeret og rør til alt har løst seg opp. Når safta på ny er helt klar, heller du den over i en bakepapirkledd, firkanta boks som måler 20 x 10 centimeter. Er den videre, blir bringebærterningene dine mindre.

La geleen stivne, gjerne til neste dag.

Skjær geléstykket opp i omtrent to centimeter store terninger. Vend terningene i sukker.

Oppbevares i en lufttett boks med bakepapir mellom lagene.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv / DR