Geitosttoast med rødbeter og valnøtter

Geitosttoast med rødbeter og valnøtter.

Foto: Fra TV-serien Niklas' mat / SVT

Geitosttoast med rødbeter og valnøtter

Osten som brukes i denne oppskriften er lagret hvit geitost fra Jämtland.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 °C.

Skyll av rødbetene. La dem koke i 20 minutter med rikelig saltet vann.

Skjær brødet i åtte moderat tykke skiver. Ringle over rikelig med rapsolje. Strø over flaksalt. Stek skivene i ovnen til de får farge.

Skyll de kokte rødbetene i kaldt vann. Gni av skallet med papir for å unngå å få fargen på fingrene. Legg matpapir på skjærebrettet for å unngå farge. Skjær rødbetene i båter. Sørg for å kutte vekk "toppen" - det smaker jord.

Hakk nøttene grovt. Skjær geitost i tynne skiver.

Legg rødbeter og geitost på brødskivene. Topp med valnøtter. Ringle over rapsolje. Sett brødet tilbake i ovnen på grillen eller overvarme ved 200-225 °C til osten har smeltet.

Serverer smørbrødene toppet med finhakket persille.

Tips

Oppskriften er også bra som salat, uten brød.
Valnøtter kan byttes ut med hasselnøtter eller utelates.
Geitosten kan byttes ut med chèvre.

Kilde: «Niklas' mat» med Niklas Ekstedt