Laster innhold, vennligst vent..
Gehackte leber

Gehackte leber, eller hakket lever, er laget av kyllinglever og løk som serveres med egg og sylteagurker. Usyret brød ved siden av.

Foto: Fra TV-serien «Himmelsk mat» / SVT

Gehackte leber

I det jødiske kjøkkenet bruker man ofte stekefettet schmaltz som lages på en base av andefett. Fettet gir smak til maten, men er også en måte å unngå å blande meieriprodukter med kjøtt, noe som er et jødisk påbud. Bruk gjerne rent andefett å steke i!

Slik gjør du

Stek løken i olje eller schmaltz til den er myk og gjennomsiktig. Tilsett leveren og stek videre til den er gjennomstekt.

Strø over buljongpulver og tilsett kokende vann. La vannet koke inn. Ta pannen av varmen og la blandingen bli avkjølt.

Hakk de hardkokte eggene og bland dem med leveren. Bruk en gaffel eller mikser.

Pynt med finhakket egg og persille.

Tips

Kilde: Fra TV-serien «Himmelsk mat»/SVT