NRK Meny
Gazpacho

Gazpacho er kald suppe med tomater og paprika.

Foto: DR

Gazpacho

Kald suppe med gode tomat, agurk og paprika. Gazpacho passer fint inn i episoden «Den slanke linje» i TV-serien Munter mat.

Slik gjør du

Skjær brødet i små biter og la det ligge i bløt i vann i ca. 30 min. Flå tomatene og fjern frøene. Skrell agurken, del den, fjern frøene og skjær agurken i små biter. Fjern frø og stilk fra paprikaene.

Hvis du ønsker en suppe med litt søtere smak kan du hoppe over den grønne paprikaen. Men jeg tror den pikante, litt bitre smaken fra den grønne paprikaen vil savnes.

Skrell hvitløken. Bland hele sulamitten i en blender. Tilsett litt vann mens det blandes, men suppen skal ikke være for tynn. Krydre med salt, pepper og sherryeddik. Sett suppen i kjøleskapet til den skal spises.

Tilbehør
Flå tomatene og ta vekk frøene. Kutt tomatene i fine terninger. Det samme med paprika og løk. Brødet skjæres i små terninger og stekes i olivenolje i pannen til det er gyllent og sprøtt. Server suppen med tilbehøret i små skåler.

Man kan lett utvide repertoaret med serranoskinke, hakket hardkokt egg, og mer. La fantasien og tilbudet bestemme.

Tips

Flere oppskrifter:

| | |

Se også: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR