Gateau Marcel

Dette er en skikkelig sjokoladekake, ingen tvil om det.

Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Gateau Marcel

Glutenfri sjokoladekake hvor samme røre brukes til den stekte kakebunnen og som sjokoladmousse på toppen.

Slik gjør du

Kaken lages i en stor springform.

Sjokolade og smør smeltes i en skål over vannbad.

Bland 2/3 av sukkeret med eggeplommene og pisk det hvitt.

Pisk eggehvitene stive i en annen skål og tilsett den siste tredjedelen av sukkeret underveis.

Vend forsiktig sjokoladeblandingen i skålen med eggedosisen. Vend deretter litt etter litt de piskede eggehvitene sammen med sjokolade- og eggeblandingen, så det blir en homogen masse.

Smør en stor springform godt med mykt smør, dryss på sukker og hell ut det som blir til overs. Det gjør det enklere å løsne kaken når den er stekt.

Hell halvparten av røren i formen og stek den ved 175 °C i ca. 30 minutter. Sett resten av røren i kjøleskapet.

Ta formen ut av ovnen, selv om den ikke ser helt ferdig ut. Den kommer til å falle sammen, og det er meningen. La den avkjøles helt i kjøleskapet.

Fordel resten av røren på kakebunnen og glatt ut, så den blir fin og jevn. Sett kaken i kjøleskapet og la den stå noen timer eller natten over.

Kaken løsnes fra kanten og bunnen av springformen med kniv. Sikt kakao over kaken og dekorer med mørke, lyse eller hvite sjokoladespon.

Tips

I land hvor det kan finnes salmonella i eggene brukes pasteuriserte egg når eggene ikke varmebehandles.

* I denne oppskriften brukes 3 1/2 beger pasteuriserte eggeplommer og 3 beger eggehviter. Det tilsvarer 7 eggeplommer og 4,5 eggehviter.

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR