Garganelli med salsiccia

Garganelli er små firkanter av pasta som er rullet opp sånn at de blir rør med spisse ender. Den rå pølsen er klemt ut av pølseskinnet og stekt i pannen.

Foto: Lise Finckenhagen

Garganelli med salsiccia og tomat

Med få ingredienser er det viktig at de er av god kvalitet. Lise Finckenhagen lager en en pastarett med rå pølse. Tomater, parmesan og basilikum sammen med pasta gir deg smaken av Italia.

Slik gjør du

Sett over lettsaltet vann til pastaen.

Varm en stor stekepanne (helst med høye kanter) med en god klunk olivenolje. Klem pølsefarsen rett over i pannen. Del eventuelt farsen i mindre biter med stekespaden. Stek til alt er lett gyllent. Tilsett hakkede tomater (cherrytomater kan deles i to) og hakket chili. La det syde over middels varme mens pastaen koker.

Når pastaen er knapt mør, eller aller helst et lite minutt før, løfter du den rett fra vannet og over i pannen. Det gjør ingen ting om bittelitt av pastavannet følger med. Bland godt og la det hele syde videre til pastaen er klar.

Juster smaken med salt og pepper, om nødvendig, og bland inn basilikumbladene. Dryss over revet parmesan og server straks.

Tips

Se også: «Jacobsen»

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen på lørdag»