NRK Meny
Gammeldags kylling med skilt saus

Når sausen skal være skilt, så må vel alle få den til? Kyllingen steker i en panne med høye kanter, så den kan surre under lokk.

Foto: DR

Gammeldags kylling med skilt saus

James og Adam Price tenker på sin barnepike når de lager gammeldags kylling i skilt saus. Den serveres med godt gammeldags tilbehør også, agurksalat og rabarbrakompott. Oppskriften får du her.

Slik gjør du

Krydre kyllingen godt inni med salt og pepper og fyll den med persille.

Smelt smør i en stekepanne og når smøret har sluttet å frese brunes kyllingen grundig på alle sider. Ikke stikk i den når den skal snus, bruk redskap laget av tre. Når kyllingen er pent brun helles et par desiliter god hønsebuljong i pannen. Skru ned varmen og sett lokk på pannen.

La kyllingen surre i ca. ½ time. Hell på fløten. La kyllingen surre i 15-20 minutter, eller til den er gjennomstekt. Ta kyllingen ut av pannen og hold den varm.

Smak til sausen og gi den eventuelt en liten sprut sukkerkulør, hvis den er for kjedelig i fargen. Sausen skal ikke jevnes. Det er meningen den skal skille seg.

Serveres med agurksalat, rabarbrakompott og nypoteter.

Agurksalat
Alle krydderne unntatt salt og sukker has i en liten gaspose. Eddiken og vannet kokes opp med gasposen. Slå av varmen og la det trekke.

Når laken er lunken smakes den til med sukker og salt.

Agurkene skjæres i tynne skiver på en mandolin eller et rivjern. La dem trekke med litt salt i en times tid. Press ut så mye vann som mulig. Ha agurkskivene i en bolle og hell laken over. (Fjern gasposen.) La agurksalaten trekke i kjøleskapet i minst et par timer, gjerne over natten.

Rabarbrakompott
Skjær rabarbraen i små biter og legg dem i en kjele med litt vann i bunnen. Tilsett sukker og sitronsaft i og la det koke rolig opp. Når rabarbraen akkurat er blitt mør tas den av varmen og kompotten avkjøles.

Tips

Se også: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR