Scampi i hvitløk

Du kan bruke den typen reker du vil. Det viktige er at de er rå.

Foto: DR

Gambas al ajillo

Scampi i hvitløk. Og det er ikke bare litt hvitløk Adam og James Price har i oljen. Serveres i pannen. Tilbehør er godt brød og hvitvin.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Rekene skal serveres fra pannen de lages i. Så velg en panne eller form som tar seg ut på bordet og som tåler varmen når det stekes.

Rens rekene. Hakk persillen grovt. Skrell ufattelige mengder hvitløk og skjær dem i tynne skiver.

Varm olje i en panne til den er veldig varm. Ha hvitløkene i og stek dem en liten stund, bare til de begynner å få litt farge.

Bland inn tørket chili. Ha i rekene og stek dem til de er fint lyserøde.

Dryss over persillen og eventuelt rør inn en klatt smør til slutt

Smak til med salt og server retten umiddelbart mens den er rykende varm. Godt brød til å dyppe i hvitløkoljen er helt nødvendig. Og masse kald hvitvin.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR