NRK Meny
Gado gado

Nå er det rett før frisk koriander, mynte og ekstra chili blir strødd over. Rekechipsene kommer til slutt på den indonesiske gado-gado-salaten.

Foto: Fra TV-serien Camilla Plum med krydder og krutt / DR

Gado gado

En vakker, krydret og næringsrik salat fra Indonesia. Sammensetningen av rå og kokte grønnsaker, egg og sprø rekechips er veldig, veldig innbydende.

Slik gjør du

Blansjer de grønne bladene til de akkurat synker sammen. Hvis de er lange skal de skjæres i passe munnfuller.

Kok poteter og søtpoteter akkurat møre i saltet vann. Skjær dem i terninger på 2x2 cm. Lag eventuelt et fint mønster i agurken med et juliennejern og skjær den i tynne skiver. Skjær paprikaen i strimler. Plukk salaten i passe biter.

Skyll bønnespirene i et dørslag med et par liter kokende vann.

Kok rekechipsene i litt olje, etter anvisning på pakken. Skjær tofuen i terninger og stek dem i den samme oljen til de er gylne.

Kok eggene i 8 minutter, avkjøles i kaldt vann. Del eggene i to.

Legg alt ut på et stort fat med agurk, chips, egg, krydderurter, lime delt i 1/4 og med bønnespirer øverst.

Drypp over peanøttsaus og server resten av sausen ved siden av. Kan også serveres med kokosris til.

Tips

* Oppskrift:

Se også: Camilla Plum med krydder og krutt

Kilde: Camilla Plum med krydder og krutt/DR