Laster innhold, vennligst vent..
Fyrstikkpoteter

Frityrstekte poteter i tynne staver serveres til kalkun på julaften.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Fyrstikkpoteter

Adam Price bruker mandolinen når han skal skjære opp potetene. Men det tar lang tid når han skal lage middag til så mange. James bruker heller food processoren. Potetpinnene blir ikke like lange og fine, men arbeidet tar mye kortere tid.

Slik gjør du

Potetene skrelles og rives i tynne strimler som fyrstikker. Har du en food processor er det mye tid å spare. Men ikke bruk kniven med de små hullene, det går ikke.

For at potetstrimlene ikke skal klumpe seg sammen når de friteres skal de skylles grundig i kaldt vann. Da trekkes stivelsen ut. Tørk potetene godt på et håndkle. Det kan godt være du kommer til å trenge flere håndklær når du skal lage en stor porsjon. Sånn er det. De kan vaskes, og det er viktig at potetene er så tørre som mulig.

Frityrgryten må være ganske varm før potetene has i. Litt av gangen. Ikke ha for mye frityr i gryten og pass på at det ikke blir for mye poteter om gangen. Det freser voldsomt opp, og vi vil ikke ha noen forbrenninger midt i høytiden.

Når potetene er gylne og sprø fiskes de opp og drypper av på bølgepapp og drysses med litt salt. Etterhvert som de blir ferdige has de i en stor ildfast form, som står på veldig svak varme i ovnen. Når hele porsjonen er ferdig kjøles de av og lagres tildekket ved romtemperatur til de skal varmes opp.

Tips

Oppskrift:

| | |

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR