NRK Meny
Fylt paprika

– Jeg kunne spist dette til middag, sier Øyvor Bakke når hun smaker på Hanne Sørvaags fylte paprika.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Fylte paprika

Fylt paprika er middag for Hanne Sørvaag. Hun er vegetarianer. Men fylt paprika kan også være fint tilbehør til kjøtt og fisk.

Slik gjør du

Kok risen. Hvis den har ligget i vann natten over skal de koke i halve tiden av det som står på pakken.

Smuldre fetaosten.

Rist pinjekjernene i en tørr panne.

Bland ris, olje, revet løk, revet rødbete, hakkede mandler, hakkede valnøtter, pinjekjerner, krydder og fetaost.

Skyll paprikaene. Skjær av toppen som et lokk. Ta ut frøene. Fyll paprikaene med blandingen.

Sett paprikaene på bakepapir i ovnen på 180 °C. Stekes i 20-30 minutter.

Kilde: Hanne Sørvaag i TV-serien Førkveld