Slik gjør du
Hveteboller
Ha alle ingredienser unntatt smør i en eltebolle, og elt i ca. 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene.
Tilsett smør i små terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen. Legg deigen i en egnet bolle til heving. Dekk med plastfolie, og la den heve i 1,5 timer.
Strø mel på kakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 40x50 centimeter.
Del deigen i biter på 100 g hver og til disse til runde baller.
Sett bollene på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la dem heve i ca. 1 time. Pensle med sammenvispet egg, og stek ved 175 grader i ca. 20 minutter. Avkjøl.
Vaniljekrem
Pisk kremfløte og vanilje sammen til en silkemyk krem.
Syltetøy
Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen. Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut. Vei opp og sett over til koking, helst under lokk.
Kok bærene til alt er gjennomkokt. Rør av og til. Når bærene er ferdig kokt, etter 8–10 min., tas sukkeret i. Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.
Montering
Del bollene i to, sprøyt ut krem langs kanten på den ene delen, ha syltetøy i midten og legg den andre bolle-delen oppå. Strø gjerne litt melis over bollene.