Laster innhold, vennligst vent..
Fylte grønnsaker med sauce nage

Fylte grønnsaker med sauce nage er lett å lage, smaker fantastisk og passer perfekt til en kjølig kveld.

Foto: Fra TV-serien Price og Blomsterberg / DR

Fylte grønnsaker med sauce nage

Tomater, squash og løk fylt med hver sitt fyll og servert med saus kokt på hvitvin, grønnsaker og smør. En fargerik rett med mye god smak som serveres varm eller lunken med en blandet salat og litt godt brød til.

Slik gjør du

Fylte tomater
Skjær toppen av tomatene og hul dem ut. Ta vare på innholdet. Dryss litt salt inni tomatene og sett dem med bunnen i været, så saften kan renne ut.

Finhakket løk og hvitløk stekes raskt i olivenolje i pannen. Legg halvparten til side, det skal brukes til squashen. Ha i lammekjøtt og brun det under omrøring. Tilsett innmaten i tomatene og tomatpuré. La det surre til kjøttet er gjennomstekt. Hvis det blir tørt tilsettes litt vann. Ha alt i en skål og la det avkjøles.

Bland inn et par spiseskjeer finhakket persille og er par spiseskjeer revet parmesan samt et egg. Bland godt og krydre med salt og pepper. Hvis farsen virker for løs kan man ha i litt griljermel. Fyll farsen i tomatene og dryss over litt griljermel og revet parmesan.

Fylte squash
Hvis du bruker en stor squash deles den på langs og så på tvers på midten. Hvis du bruker små squash deles de bare på langs. Hul dem ut forsiktig og ta vare på kjøttet. Kok de uthulte squashene i lettsaltet vann i ca. 3 minutter og la dem dryppe av på et kjøkkenhåndkle.

Brun det hakkede kalve- og svinekjøttet i pannen og tilsett den andre halvdelen av stekt løk samt hakket innmat fra squashen. La alt steke sammen noen minutter. Ha alt over i en skål og la det avkjøles.

Tilsett et egg og noen spiseskjeer parmesan. Rør farsen sammen og smak til med salt og pepper og finstrimlet basilikum etter smak. Tilsett eventuelt litt griljermel, hvis konsistensen er for løs. Ha farsen i de uthulte squashene og dryss over griljermel og parmesan.

Fylte løk
Skrell løkene og kok dem i 8-10 minutter i lettsaltet vann. La dem avkjøles litt før du skjærer toppen av dem og huler dem ut forsiktig. Innmaten fra løkene hakkes og surres i pannen i litt olivenolje. Når løken begynner å bli gyllen had den i en skål og blandes med et egg, reven gruyere og griljermel til farsen samler seg. Smak til med salt og pepper og herbes de Provence etter smak. Fyll blandingen i løkene. Dryss over griljermel og parmesan.

Steking
Sett alle de fylte grønnsakene i en ildfast form. Drypp over olivenolje og sett dem i ovnen på 200 °C i ca. 30 minutter.

Sauce nage
Skrell løken og gulroten. Finhakk begge deler. Ha løk og gulrøtter i en gryte sammen med vin, eddik, laurbærblader og pepperkorn og kok opp. La det koke ned til det er 1 dl igjen. Pisk inn smør og smak til med salt og sukker.

Tips

Flere oppskrifter: Price og Blomsterberg

Kilde: Fra TV-serien Price og Blomsterberg/DR