NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Fylte duer med lotuskjerner og sopp

Fylte duer med lotuskjerner og sopp får et dryss av koriander på toppen.

Foto: Fra TV-serien Spis Vietnam / DR

Fylte duer med lotuskjerner og sopp

Anh Lé i TV-serien Spis Vietnam kjøper duer på markedet i Vietnam og lager hovedretten sammen med Tuan Gaing.

Slik gjør du

Soppene skal ligge i bløt i 20 minutter.
Alt skal finhakkes.

Bland svinekjøtt med løk, grønn ris, lotuskjerner og sopp. Smak til med salt og pepper. Bland det godt sammen og fyll det i duene. Ikke ha i for mye, farsen skal kunne utvide seg. Lukk igjen med en tannstikke, så fyllet holder seg på plass.

Stek duene lett i olje på varm panne, til de er gylne på begge sider.

Legg duene og noen hele lotuskjerner i en gryte. Hell over kyllingfond til det dekker. La det småkoke en time på svak varme. Når duene er kokt smakes væsken til med fish sauce til den rette smaken er på plass.

Tilsett resten av soppene, vårløk og tynne risnudler. Etter 30 sekunder er nudlene myke, og retten er ferdig.

Legg duene på et fat, klipp dem opp i fire stykker på langs og på tvers. Pynt med sopp, lotuskjerner, nudler og vårløk fra gryten. Strø finhakket koriander på toppen.

Tips

Flere oppskrifter: Spis Vietnam

Kilde: Fra TV-serien Spis Vietnam/DR