Fylt artisjokk med bondebønner og røykt lammefilet

De store artisjokkene bruker Tareq Taylor som serveringsskåler.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Fylte artisjokker med bondebønner og røykt lammefilet

Artisjokker er luksus. Tareq Taylor gleder seg til å lage mat med artisjokkene Pernilla kommer med i Hygge i hagen. Han vil at smaken av artisjokker skal komme til sin rett, så han varmer dem i pannen.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Rykk av stilken på de store artisjokkene og kok dem i salt vann med et par teskjeer eddik i. Når de er myke (kjenn etter med en spiss kniv i bunnen av artisjokkene) tas de opp og avkjøles.

Ta forsiktig ut midten av artisjokkene med en skje. La de ytterste bladene stå, så de danner en skål som vi skal fylle.

Rens de små artisjokkene, hakk løken og hvitløken. Fres alt i en stekepanne i litt olivenolje. Tilsett bondebønnene og finhakket gress fra fennikel. Fres fort og tilsett lammefilet i skiver. Ta pannen av varmen og ha på revet sitronskall og sitronsaft. Tilsett 2 ss god olivenolje og smak til med salt.

Fyll de kokte artisjokkene og server med en gang.

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT