NRK Meny

Fylt, varm sjokoladekake

Slik gjør du

8 former a 1,5 dl

Varm opp smøret, og tilsett biter av sjokolade. La det smelte sammen.
Tilsett rismel og malte mandler, rør godt og tilsett eggeplommene.

Pisk marengs av eggehviter og sukker. Vend denne i røren til slutt.

Mørk hemmelighet

Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den i vannbad. Tilsett litt kremfløte. Massen skal være fast. Avkjøl.
Rull små kuler på størrelse med klinkekuler.

Lag ferdig kaken

Smør formene med smør. Fyll litt kakedeig i formen, legg i en «mørk hemmelighet» og etterfyll med kakedeig. Formene skal være cirka 3/4 full.

Formene med røre kan stå kjølig til de skal stekes. Stek kakene på 180 ºC i cirka 15 minutter.

Ta dem ut av formen med en gang de er ferdig stekte, og anrett dem på tallerken sammen med karamell-sjokoladesaus.

Karamell-sjokoladesaus

Del vaniljestangen i to på langs.
Ha alle ingrediensene foruten Grand Marnier i en liten kjel og kok massen til en tykk sirup.
Smak til med Grand Marnier til slutt.