NRK Meny
Fylt rødspette

Både fisk og poteter gjøres ferdig i stekeovnen når familien Haug serverer fylte rødspettefileter.

Foto: Bente Haug

Fylt rødspettefilet

Små rødspettefileter fylt med gulrøtter, vårløk og smør bakes i stekeovnen. De serveres med ovnsbakte båtpoteter, blomkål og brokkoli.

Slik gjør du

Vask potetene, del dem i båter, og ha dem i langpannen med rapsolje. Stekes på 220 grader i midten av stekeovnen.

Skrell gulrøttene, og rasp dem. Vask og finhakk vårløken. Bland vårløk og revet gulrot.

Han en skje vårløk og gulrot på hver filet sammen med en liten klatt smør. Rull sammen og legg fiskerullene i en ildfast form. Stek rødspettefiletene i ovnen ved ca. 220 grader til de har fått en fin, gyllen farge.

Skjær blomkål og brokkoli i buketter og kok dem møre i vann.

Fylte rødspettefileter serveres med ovnsbakte potetbåter, blomkål og brokkoli.

Kilde: Familien Haug i TV-serien Forbrukerinspektørene, NRK1