Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 190 grader, og finn fram en stor ildfast form. Hell i litt vann.
Skjær gresskaret i to, grav ut kjernene. Legg gresskarene med skallet opp i den ildfaste formen. Dekk hele formen med aluminiumsfolie, sett inn i ovnen og bak i cirka 40 minutter - til fruktkjøttet er mørt.
Gjør klar resten mens gresskaret bakes.
Grovhakk nøttene og løken. Riv bladene av timianen, vi skal ikke bruke stilkene i denne retten.
Varm opp en gryte til medium/høy temperatur. Ha først i nøttene, og rist dem i noen minutter - ikke for lenge. Legg til side.
Ha deretter i litt olje og løk, og la det surre i noen minutter. Tilsett risen og hell på vann med buljongpulver, oregano og muskat. La det koke til all væsken er absorbert.
Ha risblandingen over i en bolle. Ha i nøttene og timian, og press i appelsinsaften.
Ta gresskarene ut av ovnen, og skru ovnen opp til 200 grader. Bruk en spiseskje og grav ut innmat fra gresskaret slik at det er cirka 1 centimeter igjen. Ha dette oppi med risen, og rør kjapt sammen. Smak til med salt og pepper.
Ha blandingen tilbake i gresskarhalvdelene, og legg dem på ny i en ildfast form - denne gang med toppingen opp. Sett i ovnen og bak til du får gylne flekker øverst - cirka 10 minutter.
Sett en spiseskje i hvert gresskar, og servér dem rykende varme.