Fylt flaskegresskar

Ovnsbakt gresskar som er fylt med ris, pekannøtter, løk og krydder. 

Foto: Frida Ripland Moberg / NRK

Fylt flaskegresskar

Gresskar kan brukes til mer enn Halloween og Thanksgiving. Denne retten med ris, pekannøtter, løk og appelsin er en enkel måte å gjøre seg kjent med gresskar.

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 190 grader, og finn fram en stor ildfast form. Hell i litt vann.

Skjær gresskaret i to, grav ut kjernene. Legg gresskarene med skallet opp i den ildfaste formen. Dekk hele formen med aluminiumsfolie, sett inn i ovnen og bak i cirka 40 minutter - til fruktkjøttet er mørt.

Gjør klar resten mens gresskaret bakes.

Grovhakk nøttene og løken. Riv bladene av timianen, vi skal ikke bruke stilkene i denne retten.

Varm opp en gryte til medium/høy temperatur. Ha først i nøttene, og rist dem i noen minutter - ikke for lenge. Legg til side.

Ha deretter i litt olje og løk, og la det surre i noen minutter. Tilsett risen og hell på vann med buljongpulver, oregano og muskat. La det koke til all væsken er absorbert.

Ha risblandingen over i en bolle. Ha i nøttene og timian, og press i appelsinsaften.

Ta gresskarene ut av ovnen, og skru ovnen opp til 200 grader. Bruk en spiseskje og grav ut innmat fra gresskaret slik at det er cirka 1 centimeter igjen. Ha dette oppi med risen, og rør kjapt sammen. Smak til med salt og pepper.

Ha blandingen tilbake i gresskarhalvdelene, og legg dem på ny i en ildfast form - denne gang med toppingen opp. Sett i ovnen og bak til du får gylne flekker øverst - cirka 10 minutter.

Sett en spiseskje i hvert gresskar, og servér dem rykende varme.

Kilde: Mari Hult/Vegetarbloggen