Pan bagnat

Brød med ferdig salat er fine å ha med på piknik.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Fylt brød – pan bagnat

Pan bagnat er uthult brød fylt med anjos- og tunfisksalat. Salad Niçoise er salaten som skal fylles i brødet for at det skal bli en ordentlig fransk rett.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Del brødet i to og hul ut begge halvdelene uten at det går hull på skorpen. (Gjem smulene til fuglene, de skal også ha det bra på skogsturen.)

Press hvitløk i oljen og bland godt. Fordel hvitløkolje og eddik ut over bunnen og lokket av brødet.

Legg på salat og basilikumblader i bunne, fortsett med tunfisk, tomatskiver, løkringer, agurkskiver, oliven, skiver av hardkokt egg og til slutt ansjosfileter.

Legg på lokket og pakk sandwichen stramt inn i plastfolie. Sett bollen i kjøleskapet med noen tungt oppå i minst en time. Del den i to eller fire biter.

Tips

Oppskrift:

Se også: Munter mat, sesong 4

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR