NRK Meny
Full av rips
Foto: Ivan Arntzen

Frysing av bær

Pass på å fryse ned de bærene du ikke bruker. Nytinte sommerfristelser varmer godt om vinteren!
Bær egner seg godt til frysing. Har du ikke tid til å nyte dem i sesongen, kan du gjerne fryse ned hele avlingen. Ta dem opp igjen når du har tid og lyst!

Slik gjør du

Det er viktig å bruke førsteklasses bær til frysing.

Til dessertbær kan bærene fryses som de er, ferdig renset, lagt lagvis med sukker eller tørrsukret. Når de tørrsukres, helles bær og sukker fra en bolle til en annen noen ganger, slik at sukkeret blir jevnt fordelt.

Skal du bruke bær til pynt når de gjenoppstår, bør de fryses hver for seg på et brett. Når de er skikkelig frosne, kan de legges sammen i en boks.

Bær bør tines langsomt i kjøleskap, da blir de best og ikke så vasne.