NRK Meny
Fruktkake
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Fruktkake

Denne kaken bør lages i god tid før jul, slik at den kan ligge kjølig og godgjøre seg.

Slik gjør du

Dag 1

Kutt aprikosene i små terninger og grovhakk nøttene. Bland sammen korinter, rosiner, sultanas, aprikoser og nøtter. Hell over konjakk/rom, dekk til og la det marinere i ett døgn.

Dag 2

Pisk smør og sukker luftig. Tilsett frøene fra vaniljestangen og pisk inn ett og ett egg. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og krydder i en bolle. Bland frukten inn i melet, og bland det hele inn i smørblandingen. Kle en springform, 22 cm i diameter, med bakepapir.

Hell i røren og stek kaken ved 150 ºC i ca 1 time og 30 minutter. Dekk til kaken med folie etter 1 time slik at den ikke blir for brun.
Avkjøl kaken i formen og dynk den gjerne med mere konjakk/rom.
Pakk kaken godt inn og oppbevar den kjølig.

Tips

Pistasjer kan erstattes med mandler. Dekorer kaken med hele skåldede mandler før du steker den.