NRK Meny

Frukter og bær i appelsinsaus med vaniljemousse

NRK Mat har bedt Bent Stiansen om å sette opp forslag til nyttårsmeny. Her er desserten.

Slik gjør du

Kok opp 3 dl melk med sukker og en vaniljestang som er delt og frøene skrapt ut. Bland resten av melken, eggeplommene og maisennastivelsen og spe den varme melken opp i dette. Rør godt om og hell smeten tilbake i kjelen. Kok til kremen tykner. Ta den av platen og sil gjennom en sikt. Dryss litt sukker på toppen slik at det ikke blir snerk. Dekk med plast og sett til avkjøling i kjøleskap.

Ved anretting piskes fløten og blandes forsiktig med kald vaniljekrem. Legg en god skje i bunnen av en dyp tallerken eller et stort vinglass.

Frukt

Rens alle fruktene og kutt dem i pene biter. Legg fruktene på toppen av vaniljemoussen slik at all moussen blir dekket av et fargerikt frukt- og bærteppe. Hell på ¼ dl appelsinsaus og pynt med sitronmelisseblader.

Appelsinsaus

Kok opp juice med sukker og skum godt. Tilsett en halv delt, og utskrapet vaniljestang og småkok i 5 minutter. Jevn sausen med maizena utrørt i vann. Avkjøl sausen

Kilde: Bent Stiansen