Frukt med sjokoladetrekk

Det finnes ingen regler for topping, bruk fantasien.

Foto: FRA TV-SERIEN «GINOS ITALIENSKE FRISTELSER» / ITV

Frukt med sjokoladetrekk

Slipp fantasien løs, involver barna og kos deg. Dette er en superenkel oppskrift, som hvem som helst kan lage.

Slik gjør du

Smelt hvit og mørk sjokoladene hver for seg. Dette kan gjøres i vannbad. Et enda enklere alternativ er mikroovnen. Varm den 20 sekunder av gangen, til den er smeltet.

Tilbered alle ingrediensene og ha dem foran deg. Så er det bare å dyppe frukten i sjokolade og strø på ønsket strøssel.

Kombinasjoner som fungerer godt sammen er fersken delt i to, der den ene siden er dyppet i hvit sjokolade, med finhakket mint og grovt kvernet rosépepper som strøssel.

Jordbær dyppet i mørk sjokolade, med en kombinasjon av chiliflak, finhakkede hasselnøtter og knust amarettikjeks (knus kjeksen for hånd).

Fiken i dyppet i mørk sjokolade, med knust amarettikjeks og chiliflak.

Ferske flak fra en kokosnøtt dyppet i mørk sjokolade, med knust amarettikjeks.

Mango, skrelt og kuttet på langs i store biter, dyppet i hvit sjokolade, toppet med grovhakket rosépepper og finhakket mint.

Avkjøl på et brett i kjøleskapet i cirka 20 minutter, og server.

Tips

  • Denne desserten passer veldig godt til rødvin.
  • Det finnes ingen regler for topping. Lek og bruk fantasien.
  • Du kan også bruke andre typer knust kjeks som topping.

Kilde: Gino D'acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»