Slik gjør du
Smelt hvit og mørk sjokoladene hver for seg. Dette kan gjøres i vannbad. Et enda enklere alternativ er mikroovnen. Varm den 20 sekunder av gangen, til den er smeltet.
Tilbered alle ingrediensene og ha dem foran deg. Så er det bare å dyppe frukten i sjokolade og strø på ønsket strøssel.
Kombinasjoner som fungerer godt sammen er fersken delt i to, der den ene siden er dyppet i hvit sjokolade, med finhakket mint og grovt kvernet rosépepper som strøssel.
Jordbær dyppet i mørk sjokolade, med en kombinasjon av chiliflak, finhakkede hasselnøtter og knust amarettikjeks (knus kjeksen for hånd).
Fiken i dyppet i mørk sjokolade, med knust amarettikjeks og chiliflak.
Ferske flak fra en kokosnøtt dyppet i mørk sjokolade, med knust amarettikjeks.
Mango, skrelt og kuttet på langs i store biter, dyppet i hvit sjokolade, toppet med grovhakket rosépepper og finhakket mint.
Avkjøl på et brett i kjøleskapet i cirka 20 minutter, og server.
Tips
- Denne desserten passer veldig godt til rødvin.
- Det finnes ingen regler for topping. Lek og bruk fantasien.
- Du kan også bruke andre typer knust kjeks som topping.