Grøt med frø

Frøgrøten blir nesten som en dessert med bringebær og sjokolade på toppen.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Frøgrøt med aprikos og pistasj

Paul Svensson bruker forskjellige typer frø når han lager en sunn og god grøt.

Slik gjør du

Knus bokhvete og legg den i bløt. Rist solsikkefrøene i pannen og knus dem etterpå sammen med valmue- og linfrøene. Bland de knuste frøene med finhakket aprikos og hakkede pistasjnøtter. Ha i frøene fra vaniljestangen.

Ha frøblandingen i en gryte sammen med bløtlagt bokhvete. Hell på melk til det dekker. La grøten putre på svak varme i cirka 10 minutter. Rør av og til. Spe med melk til ønsket konsistens.

Server grøten med bringebær som er rørt med litt sukker.

1 dl frøblanding blir omtrent 1 porsjon.

Kilde: Paul Svensson i Tv-serien Hygge i Strömsö/YLE