Frø- og nøttesmør med kokos

Når du lager nøttesmør finnes det ikke en kombinasjon som ikke blir god, og om du vil lage luksusvarianten? Ja, da har du oppi kokos.

Foto: Mia Frogner / Green Bonanza

Frø- og nøttesmør med kokos

En slant frø og kjerner i bunnen av en bunke poser – høres det kjent ut? Nøtter og frø er ferskvare, og i stedet for å la de bli dårlig kan du lage nøttesmør av dem.

Slik gjør du

Først og fremst: Ingredienslista her er bare et forslag. Du bruker det du har, det du liker, og det du har lyst på! Et generelt tips er å riste hele nøtter litt i ovnen først, da får du fram ekstra god smak.

Rist hele nøtter i ovnen på 200 grader i 6-7 minutter, til de er lett gylne. Ha de over i en matmølle/food processor (ikke blender) sammen med resten av ingrediensene, og kjør til du har et jevnt smør.

NB! Å lage nøttesmør tar tid. Stopp matmølla og skrap ned fra kantene med jevne mellomrom, og pass på at maskinen ikke blir for varm. Det skal være helt flytende når du er ferdig – ha tålmodighet!

Oppbevares i kjøleskap.

Tips

Alle målene i oppskriften er cirka mål.

Kilde: Mia Frogner / Greenbonanza.com