NRK Meny
Fritto misto

De friterte grønnsakene og blåskjellene legges på kjøkkenpapir etterpå for at fettet skal renne av.

Foto: DR

Fritto misto

Anne Hjernøe lager mat med italiensk inspirasjon. Her får du oppskriften på fritto misto eller «fritert blandet». Her er det blåskjell og grønnsaker som dyppes i en røre og stekes i olje.

Slik gjør du

Kok blåskjellene, la dem avkjøles og ta dem ut av skallene. Skjær grønnsakene i tynne, flate, passe store munnfuller.

Pisk ingrediensene til røren sammen til en lett klumpet deg. Den skal minne litt om pannekakerøre i konsistensen.

Dypp blåskjell og grønnsaker i deigen. La dem dryppe litt av og stek dem i pannen i godt med olje.

Eller du kan frityrsteke din fritto misto: Fyll en gryte halvt opp med en olje som tåler mye varme, ev. jordnøttolje eller rapsolje. Varm oljen opp og friter blåskjell og grønnsaker i den brennvarme oljen.

La de friterte blåskjellene og grønnsakene renne av på kjøkkenpapir.

Drypp over rikelig med sitronsaft og spis fritto misto mens den er varm.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR