Laster innhold, vennligst vent..
Friterte viltfrikadeller med kald bearnés

Fokus er på James' soppkrem, men her får du et lite inntrykk av en viltkule servert på kald bearnés.

Foto: Fra Muntert kokketreff / DR

Friterte viltkuler med kald bearnés

En liten munnfull med vilt og sausen er laget med røykt smør.

Slik gjør du

Hakk kjøttet og lag en farse med finhakket løk, revet muskat, brød, olje, timian og knuste einebær. Det skal bli en krydret farse, ikke spar på krydderne.

Form små kuler av farsen, ikke større enn en halv bordtennisball, gjerne enda mindre. De skal være små og delikate. Panér dem i egg og fin brødrasp. Kok dem i olje/frityr til de er gode og brune.

Bearnés
Følg oppskriften på bearnés fra bearnés spesial. Men smøret skal røykes først. Det kan gjøres med en røykepistol, som er et fantastisk og helt vanvittig hjelpemiddel på kjøkkenet. Ellers kan man ha kald røyk i en beholder. Det kan gjøres ved å lede røyk fra en kaldrøykingsovn eller annen røykkilde inn i en liten plastbeholder med lokk. Ha i smør i små terninger. Smøret tar fort røyksmaken opp i seg, så det er ikke så vanskelig som det høres ut.

Kjøl ned sausen og server en lunken fritert viltkule på en pinne i en klatt av sausen. (Se på bildet, selv om det er altfor mye fokus på James' soppkrem.)

Tips

Oppskrift:

Her er de andre oppskriftene fra Muntert kokketreff!

Oppskrift:

Oppskrift:

Oppskrift:

Kilde: Muntert kokketreff/DR