Laster innhold, vennligst vent..
Friterte potetskall

Friterte potetskall med bakt potet og parmesan.

Foto: Tonje Oliversen / nrk

Friterte potetskall

Sprø gylne potetskall er fylt med innmaten av poteten, blandet med gressløk og sitron. Til slutt drysser vi over revet parmesan.

Slik gjør du

Bak poteter med skall på 180 grader i en form dekket med grovsalt. Ta potetene ut av ovnen når de er møre og avkjøl litt. Del dem i to og skrap ut innmaten med en skje.

Varm oljen til frityr i en kjele på lav temperatur. Oljen skal holde cirka 180 grader ved fritering. Sjekk med termometer eller med en tresleiv. Når det freser rundt tresleiven er oljen varm nok. Ha i potetskallene og friter til de er gylne.

Stek innmaten i olivenolje i 2-3 minutter på middels varme. Ta det av varmen og bland inn hakket gressløk og revet sitronskall. Smak til med salt. Ha potetmiksen i skallene og legg på tallerken. Dryss over revet parmesan og server.